Klimahandling NÅ

Sommeren har gitt ekstreme hetebølger og massive skogbranner ute i verden. Her hjemme hadde vi først tørke, deretter ekstremnedbør og flom. Selv om nyhetsbildet ofte viser andre problemer, er klimaendringene er den mest alvorlige og eskalerende trusselen mot samfunnet slik vi kjenner det i dag. Det er derfor viktigere enn noen gang å stemme på et parti som prioriterer å gjøre noe med problemet, og som garanterer å sette dette arbeidet, våre barns framtid, på førsteplass.

30. august 2023

Alle prognoser tyder på at den ekstremværet vi har sett i sommer bare vil øke med årene som kommer, sammen med tørke, skogbranner, styrtregn og flom. Det vil føre til tap av menneskeliv, skader på infrastruktur og økonomisk ustabilitet.

Behovet for utslippskutt og klimatilpasning må møtes med en ambisiøs plan som krever mye av oss hvert eneste år, men som likevel gjør overgangene trinnvis og kontrollert. Miljøpartiet De Grønne erkjenner at noen av disse endringene vil kunne oppleves ubehagelige, men det er desto viktigere å ikke skyve foran seg noe som bare blir vanskeligere å håndtere.

Ekstremvær setter matproduksjonen i fare

Matvareprisene går opp og de fleste av oss må telle på kronene mer enn før. Klimaendringene påvirker også matproduksjonen. Endringer i nedbørsmønstre, varmebølger og skadedyr truer avlingene, reduserer matproduksjonen og kan føre til matmangel og ytterligere økte priser.

Å stanse klimaendringer er derfor ingen motsetning til å håndtere andre type utfordringer vi står overfor. Tvert imot er det ofte slik at tiltakene som hjelper oss – som å installere mer lokal strømproduksjon, investere mer i kollektivtransport og spise mer vegetarmat – ofte er bra for andre mål vi prøver å oppnå, som bedre folkehelse og billigere strøm.

Stem MDG for reell grønn påvirkning

Også i Lillestrøm kommune har vi en stor jobb foran oss. Ambisjonen er høye, men foreløpig går ikke tiltakene tilstrekkelig langt nok, eller utslippskuttene fort nok. Det er derfor uhyre viktig at du stemmer for at Miljøpartiet de Grønne skal få flest mulig inn i kommunestyret i Lillestrøm og på fylkestinget i Akershus, slik at vi kan fortsette arbeidet med å nå målene vi har satt oss. Vi vil gjøre alt vi kan, hver dag, og vi vil aldri kompromisse i den kampen som truer eksistensgrunnlaget og mattilgangen til våre etterkommere.

Det grønne skiftet kan ikke avlyses av andre kriser – tvert imot må vi se dem alle i sammenheng og løse dem med tiltak som er til det beste for både mennesker og miljø – for alle, for alltid.

55 klimahandlinger du kan gjøre med det samme

Klimakrisa er her nå, men den gode nyheten er at vi vet hva som skal til for å løse den. Det finnes hundrevis av rapporter med konkrete løsninger som viser hvordan vi når klimamålene. Den største forskjellen du som enkeltperson kan gjøre er å stemme på et parti som setter klimakrisen og naturkrisen på en udiskutabel førsteplass, og som har ambisiøs nok politikk til å faktisk kunne klare målsetningene.
Klimahandling nummer én er din klimahandling: å stemme MDG.
De 54 andre handlingene er det politikerne som skal gjøre.